Followers KU

Tuesday, 8 May 2012

Radix Fried Chicken (RFC)

 RADIX FRIED CHICKEN (RFC) KINI DI SEKSYEN 7, SHAH ALAM
Akhirnya Radix Fried Chicken (RFC) berjaya juga membuka cawangannya yang pertama di Selangor iaitu di Seksyen 7 Shah Alam . Ia telah dibuka secara rasmi pada 22 Februari 2012. RFC, yang pertama di Sungai Petani.

Lokasi RFC Seksyen 7 Shah Alam ;

No 2. Jalan Kristal J7/J,
Seksyen 7 Shah Alam.
(Landmark: depan padang Sek Ren Keb Seksyen 7, Shah Alam)

Waktu Operasi:

Dibuka: Isnin – Khamis 10 pagi – 1 pagi.
Jumaat – Ahad 10 pagi – 12 tengah malam.

Bangunan RFC Seksyen 7 Shah Alam



 Nasi Herba, 2 ketul ayam + sup + sos + air berkarbonat RM10.55
Reply to:

38 comments:

  1. Kalau ke Shah Alam, bolehlah kakcik singgah nanti. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bkn apa radix ni org islam punya jd sy promosi la..

      Delete
  2. boleh bagi detail tak lokasinya dekat mane.. coz nak cube la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau tak jakel..Kalau dari Jakel (sebelah kiri), pergi terus je sampai jumpa traffic light ambil kiri. Terus je sehingga nampak RFC tu ada di sebelah kanan dan buat U-turn .

      Delete
  3. assalamualaikum..dekat sungai petani pun ada kan..area village mall sy rasa..kfc versi bumiputra ini ramai ckp mmg sedap..berbaloi2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wssalm..ye btul.kat ss petani lah yg pertama.

      Delete
  4. Replies
    1. cuba rasa dulu.kalo tak xtau.

      Delete
  5. pernah dengar tapi belum pernah rasa. pembuatnya orang islam ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya.. org islam punya..tau tak HPA? hah,dialah yg punya..

      Delete
  6. 5 minit Dari rumah saya. Ada masa boleh singgah merasa. InsyaAllah .. :)

    ReplyDelete
  7. kat kedah ada byk cwgn..

    sedap n yg penting halal...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg..sbb belah utara ni HQ dia.

      Delete
  8. depan umah sewa aku, tapi tak pernah makan kat sane lagi.. T__T takde geng nak makan..

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. ramai org kata sedap sbb ayam dia ayam organik.

      Delete
  10. dah makan dah... sedap... macam kfc juga tapi lagi pedas.... terasa macam KFC tomyam satu ketika dulu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sedap..kalo jd ahli boleh kumpul point.

      Delete
  11. sedap tak?
    leh try kalo terjumpa cawangan dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. duk area mn?kalo belah utara lg byk cwangan.

      Delete
  12. emm ok gak tu.. sesekali pekene ayam berempah......

    ReplyDelete
  13. rasanya alor setar area shahab perdana ada satu, jitra ada satu dekan an nasi ayam tepi shell dalam sawah tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hanil awak xboleh makan la kot..

      Delete
  14. Nurrul pernah makan gak radix punya ayam... sedap juga !
    arrgghh , dah lama tak makan ayam radix.. tibe2 ase lapar..

    ReplyDelete
  15. wah harga berpatutan jgk,nty mai nak try lah....

    ReplyDelete
  16. wow nk try la..sbelum nie jauh sgt klau nk try..
    n cbe try mfc plak..org islam pnye jgak..ade kt bangi sek. 6.. =)

    ReplyDelete
  17. keluarga syiela prefer RFC tapi kdg2 terbabas gak ke KFC kekekeke

    ReplyDelete
  18. penah dpt keje di RFC kt melaka.
    bila tiba masa nak keje,tup2 bapak xbagi.huhuhu

    ReplyDelete
  19. Rietta biasa mam kt sngai petani....kat shah alam xpernah try lagik..

    ReplyDelete
  20. terimakasih atas info ni...tak sangka dah wujud kat SA,
    pertama kali dulu saya makan di Perlis, mmg sedap dan boleh makan dgn jiwa yg tenang...ayam panggang dia pun murah...

    hmmm..pasti akan kesana!

    ReplyDelete
  21. i follow...follow back me..ngee

    ReplyDelete
  22. sedap x? anyway, tq datang singgah ye...

    ReplyDelete
  23. owh really. kat Kluang dah lama tutup. katanya tak cukup supplier ayam organik. boleh ke sana nanti. suka sangat sebab ayam dia sedap!

    ReplyDelete
  24. follow blog ni. hmm. dah penah try RFC ni.
    not bad lahh. :)

    ReplyDelete